Realisatie: TiDi Graphics

RES 2uurs en 3uurs (nieuwe foto's en film!)

Zondag 25 oktober is de 2uurs en 3uurs verreden. Veel publiek, mooie teams, enthousiaste rijders, prachtig weer, spannende wedstrijd. Wat wil een vrijwilliger nog meer. Foto's, wedstrijdverslag en uitslagen....

300_start_3uurs_2015.jpg

Wedstrijdverslag door Frederik van Eeckhoven MX Mag.be:
Team Grizzly Racing wint 2-uurs en Team Narcos 3-uurs van RES Axel

Zoals Leon Van Gestel het omriep, één van de laatste outdoor evenementen van het seizoen 2015 wordt verreden op de terreinen van RES Axel. De 2-uurs wedstrijd voor jeugd rijders en de 3-uurs voor de grote kanonnen werden vandaag afgewerkt. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en zagen we geen druppel, was het niet koud en lag het circuit er absoluut perfect bij. Maar het blijft natuurlijk Axel, dus in het zand kunnen rijden is een must.

De 2-uurs wedstrijd begon erg sterk voor het EMD team dat van start ging met Smulders, meteen drukte ze hun stempel op de wedstrijd. Het team van Mc Mikkola met Ilan Heirwegh, Wannes Vandevoorde en Axel Fosse wist ook sterk van start te gaan maar bij hun eerste wissel werden zij voorbij gestoken door het Grizzly Racing en AMC Evergem team.

Erg lang leek het tweestrijd te gaan worden tussen AMC Evergem en het nog steeds leidende EMD team. Maar naar gelang de wedstrijd vordert hebben deze duo’s het steeds moeilijker om op de boksen tegen het trio van Grizzly Racing (Ryan de Beer, Jens Walvoort, Dailey van de Ketterij). Na halfweg wedstrijd kon Grizzly Racing al even de tweede plaats over nemen maar nu gaan zij definitief voorbij aan het AMC Evergem duo (Emilio Vannieuwnhuyze & Avo Tack), zij proberen nog aan te klampen, maar het verleden heeft ons geleerd dat de 2-uurs van Axel winnen met een duo een bijna onmogelijke taak is. Echter lijkt het EMD team (Scott Smulders, Eloy van Rijkevorsel) deze stelling te doorbreken, na een hele wedstrijd op kop gelegen te hebben en met nog een 10 minuten te gaan slaat het noodlot toe. Team Grizzly dat net wisselde van piloot en de finale in gaat met Daily Van de Ketterij zit plots op een eerste plaats. De vermoeidheid die in de kleren gekropen waren van Eloy van Rijkevorsel kosten hem een slipper, hierdoor verliest hij voldoende tijd om Grizzly aan de kop te laten. De laatste 10 minuten waren er eentje om duimen en vingers van af te likken. Van de Ketterij (Grizzly) en van Rijkevorsel (EMD) strijden op leven en dood tot aan de finish, daar worden ze afgevlagd met een verschil van slechts 1.8 seconden in het voordeel van het Grizzly Racing team. Het EMD duo wordt tweede en AMC Evergem dat ook lang mee deed voor de overwinning wordt 3e.

300_podium_2uurs2015.jpg

In de 3-uurs wedstrijd waren alle ogen gericht op het Narcos team. Met kingpin Pablo … ik bedoel Marc de Reuver samen met Roy Gijsel en Yentel Martens leek dit team niet te kloppen. Maar toch is het AMC Evergem 1 (Nick Triest, Jeffrey Dewulf, Pascal Bal) dat het sterkste start, Nick Triest gaat vanaf ronde één voluit en slaat een gat richting het Narcos team. Jochem Walckiers die gestart was voor het MC Mikkola team 1 (Mark Boot, Matthias Van Roy, Jochem Walckiers) vervolledigde de top-3. Jago Geerts was trouwens ook nog in extremis aan het deelnemersveld toegevoegd, hij zat samen in het team met Yves Devlaminck en Rafael Coenen. Met zijn 125cc wist hij de wissel te maken als 4e, dit met rondetijden gelijk aan die van Roy Gijsel. Helaas zakken zij later in de wedstrijd wel terug om uiteindelijk als 13e binnen te komen.

Lang is het Team Narcos voor AMC Evergem 1 en MC Mikkola 1. Maar na een klein anderhalf uur wedstijd is er plots een rechtstreeks duel op de baan. Marc de reuver vs. Nick Triest, plots lag na een wissel het AMC Evergem team op kop. Even probeerde Triest dan het ongelofelijk gekke tempo vast te houden van de Reuver, maar na een kleine schuiver besloot Triest dat de wedstrijd nog te lang was om héél erg hard te pushen. De wedstrijd was echter niet lang genoeg meer om Team Narcos terug in de fout te dwingen, hoewel Marc de Reuver met een schijnbaar defecte motor toch de allerlaatste ronde in moest gaan en erg traag rond ging. Toch worden zij alsnog als winnaars afgevlagd voor AMC Evergem 1 en MC Mikkola 1. Het beste team bij de amateur klasse is het lokale clubje van vrienden geworden met Boy Stockman, Tom Cortvriendt en Timo Dhanis.

300_podium_3uurs2015.jpg 

Film van Roversberg

Foto's van Dirk

Foto's van Paul 2 uurs

Foto's van Paul 3 uurs

Foto's van Gino/MxWorld  MXWorld item 2 uurs  foto's 3 uurs Gino

Foto's van Frederik van Eeckhoven/MX Mag.be

Foto's van Ronny

Foto's van Henk

Foto's van Peter

Foto's van Marc

Foto's van Stefan/ZieZeeland

Foto's van KristiePiixs

Foto's van DD pictures

Foto's van Bertje

Foto's van Patrick

300_redbull_3uurs2015.jpg

Klik hier voor de uitslagen van de RES 2 uurs 2015

Klik hier voor de uitslagen van de RES 3 uurs 2015

Met dank aan: Drankenhandel Kolijn, Arentis & RedBull

Hiermee is de laatste wedstrijd op de kalender van RES van 2015 verreden.
Op naar MX seizoen 2016.

Met sportieve groet,
RES Axel.