Voorbeschouwing KNMV ONK/Dutch Masters 22 mei

Geplaatst op 19 mei 2022

Aanstaande zondag, 22 mei, organiseert RES Axel de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross 85cc. Het is spannend want veel jonge talenten zijn aan elkaar gewaagd waardoor het moeilijk is om op voorhand een winnaar aan te wijzen.

Leider in de tussenstand is de Belg Douwe van Mechgelen. Hij wist tijdens de eerste wedstrijd in Arnhem de zege met een 1-2 in de manches te pakken. Hiermee bouwde hij een voorsprong op van vijf punten ten opzichte van tweede man, Sem Taspinar. Met een achterstand van 1 punt op Taspinar is het Gyan Doensen die op een derde plaats staat. Doensen wist de tweede manche van de eerste wedstrijd in Arnhem te winnen en staat momenteel aan de leiding in de tussenstand van het EMX85 Kampioenschap Noord/West. Op 15 punten van de leider staat Dex Kooiker vierde en Dani Heitink bezet de vijfde plaats. Heitink wist afgelopen zondag de Nederlandse ronde van het Europees Kampioenschap 85cc in Emmercompascuum te winnen en zal dus met vertrouwen aan de start komen in Axel.

500_start_dmom_85cc_2022.jpg
(foto bron dutchmastersofmotocross.nl)

Naast de 85cc klasse komen ook het Open Nederlands Kampioenschap 125, 250 en 500 aan de start in Axel. In de 125cc klasse is het Ivano Van Erp die aan de leiding staat met hetzelfde aantal punten als Janis Reisulis. Mirco ten Kate bezet de derde plaats voor Max Werner en Roan Tolsma. Lotte van Drunen staat momenteel op een gedeelde achtste plaats maar wil in Axel ongetwijfeld weer voor vuurwerk gaan zorgen.

 

In de 250 klasse voert het jonge talent Bradley Mesters het klassement aan met een voorsprong van 18 punten op Chris Mills. Jeremy Knuiman staat 1 punt achter op Mills en staat derde. Boris Blanken en Sem de Lange maken de top vijf compleet.

 

Sven van der Mierden domineert tot op dit moment de 500 klasse en staat aan de leiding. Achter van der Mierden is het spannend om de tweede plaats want Rene de Jong, Freek van der Vlist en Kay Ebben staan binnen negen punten van elkaar.

500_jordanleevanmaaren_2022.jpg
(foto Dirk Duym)

Ook zijn er Zeeuwen die elk in hun klasse in het Axelse zand zullen meestrijden.
Jordan-Lee van Maaren in de 500cc, Danny van de Bosse in de 250cc en Max van de Ketterij in de 85cc klasse.
De trainingen starten om 9.00 uur, de wedstrijden rond het middaguur.

Voor meer informatie over de wedstrijd in Axel kunt u kijken op www.resaxel.nl

(persbericht door Arno van de Brink)

300_logo_onk.jpg

Laatste nieuwsberichten

Sponsoren

De Ridder Montage
Caravan Centrum Zuid-Nederland
Gebr. Stockman Verhuur
Spuiterij Verheije
Warrens Elektro
Installatiebedrijf Mel
Autoservice de Braal
N.V. Afschrift
M.R.T. Metals
Janse geveltechniek
AA van der Staal
Kolijn Infra
Decouter renovatiewerken
RNR Motorsport
Haak keukens
BVBA Steven Braems
Hafco hekwerk
Hubo Bouwmarkt Westdorpe
Speed Secure
E.S.S. Scaffolding
Garagepark Hulst