RES Axel en MYLAPS werken aan veiligheid in de motocross

Geplaatst op 10 jan 2024

Circuit in Zeeland test met nieuwe digitale waarschuwingsvlaggen.

De motocrossers op het circuit van RES Axel maken binnenkort kennis met nieuwe digitale LED-panelen waarop veiligheidswaarschuwingen zoals een gele vlag getoond worden. In januari start het circuit een pilot om de veiligheid van de rijders te vergroten in samenwerking met MYLAPS, producent van oplossingen op het gebied van Race Control.

 

Automatische waarschuwing bij stilgevallen rijders

De pilot in Axel is  in samenwerking met MYLAPS Sports Technology. Dit Nederlandse bedrijf is wereldwijd marktleider op het gebied van tijdwaarneming (bij onder meer MXGP, MotoGP, NASCAR en INDYCAR) en expert op het gebied van Race Control-oplossingen. RES Axel werkt met 5 LED-panelen langs het circuit die veiligheidswaarschuwingen zoals gele en rode vlaggen kunnen tonen. Ook wordt er getest met een stopdetectiesysteem waarbij de wedstrijdleiding een automatische waarschuwing ontvangt bij stilgevallen rijders. 
Een veiligheidssysteem als dit kan eventueel ook in aanmerking komen voor een bijdrage vanuit het MX-Masterplan.

Motocross veiliger maken

‘Veiligheid van de rijders is een belangrijk speerpunt voor ons’, zegt RES Axel-voorzitter Rudi Adam. ‘De huidige technologie stelt ons in staat daar grote stappen mee te zetten. Wij kennen MYLAPS als een professionele partner, omdat wij al jaren een MYLAPS-tijdwaarnemingssysteem gebruiken. We kijken uit naar de pilot en hopen de sport veiliger te maken, niet alleen op ons eigen circuit, maar later ook voor andere rijders.’
Het MX Masterplan kijkt mee met dit pilot project en zal het definitieve veiligheidslampen-systeem financieel ondersteunen volgens de gemaakte spelregels.

Het creëren van de ultieme sportervaring

Engelbert Gieskes, Commercieel Directeur Motorsports bij MYLAPS: ‘Wij kijken enorm uit naar deze samenwerking met RES Axel. Bij MYLAPS hebben we als missie om iedereen de ultieme sportervaring te bieden. Deze pilot stelt ons in staat om de veiligheid op het circuit te vergroten en de sport nog aantrekkelijker te maken.’

Over RES Axel

De motorcross op het Smitsschorre circuit bestaat al 55 jaar, dus een brok ervaring is gegarandeerd.
Bij het ontstaan is de MC Axel opgericht die in 1981 omgezet is naar Stichting Recreatieve Exploitatie Smitsschorre, ofwel RES Axel. Door de jaren heen veel mooie trainingsdagen en wedstrijddagen mogen organiseren zoals de ONK, Dutch Masters of Motocross wedstrijden en afgelopen jaar nog het FIM EK jeugd. Wij proberen altijd vooruit te denken en vooruitstrevend bezig te zijn op het gebied van oa veiligheid. Wij voelen ons dan ook zeer vereerd te mogen meewerken aan de pilot van dit enerverende valprotectie-systeem van MYLAPS. 

Over MYLAPS Sports Technology

Bij MYLAPS helpen we racers, atleten en evenementen bij het creëren van hun ultieme sportervaring. Elk jaar leggen we de prestaties vast van meer dan 20 miljoen mensen over de hele wereld. We ontwikkelen nauwkeurige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke technologie om gegevens om te zetten in inzichten, vooruitgang en plezier. Sinds 1982 hebben we innovaties gebracht op het gebied van tijdwaarneming en race control. Onze producten worden gebruikt bij professionele evenementen zoals de Olympische Spelen en MXGP tot talloze lokale races.

500_overeenkomst_mylaps_res_axel_pilot_2023.jpg

Laatste nieuwsberichten

Sponsoren

De Ridder Montage
Caravan Centrum Zuid-Nederland
Gebr. Stockman Verhuur
Spuiterij Verheije
Warrens Elektro
Installatiebedrijf Mel
Autoservice de Braal
N.V. Afschrift
M.R.T. Metals
Janse geveltechniek
AA van der Staal
Kolijn Infra
Decouter renovatiewerken
RNR Motorsport
Haak keukens
BVBA Steven Braems
Hafco hekwerk
Hubo Bouwmarkt Westdorpe
Speed Secure
E.S.S. Scaffolding
Garagepark Hulst